Gratis wijsheid

Tags: , , 30 oktober 2013

Coursera is een website waar je online cursussen kunt volgen van de topuniversiteiten en -organisaties van de wereld. Gratis.

Cursussen zijn te volgen in een breed scala van onderwerpen zoals geesteswetenschappen,geneeskunde, biologie, sociale wetenschappen, wiskunde, bedrijfskunde en computerwetenschappen.

Op Coursera volgde ik bijvoorbeeld Human-Computer Interaction van Scott Klemmer ​, een aanrader voor iedereen die iets te maken heeft met ontwerpen in de breedste zin van het woord.

gratiswijsheid_intern1

Je kunt zelf kiezen hoe diep je in de materie duikt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen de lectures te bekijken (in je eigen tijd, op je eigen moment), maar ook alle opdrachten te maken. Deze opdrachten kun je vervolgens ook indienen en laten beoordelen.

Je kunt discussiëren in panels op onder andere Google+ en als je het totale programma doorloopt, kun je bij de meeste cursussen een certificaat ontvangen.

Naast coursera is er nu ook in Nederland gratis college te volgen op internet:  de Universiteit van Nederland. Gratis en eenvoudige kennisvermeerdering, wij worden er blij van!